• MiR

Intervju med Gabby Laurent

Uppdaterat: 6 maj 2021

Namn:

Gabby Laurent

Webbsida:

http://www.gabbylaurent.co.uk/


Burden / BördanBerätta om den här serie bilder 'Burden' Bördan-arbetet skildrar min mamma som plockar upp mig i olika positioner och utövar styrka och uthållighet för att hålla mig stödd. Kampen och handlingens absurda har en mörk humor, förstärkt av upprepningen i verket. Jag ville att arbetet skulle vara en kommentar till förhållandet mellan förälder och barn, med tanke på beroende och sammankoppling som fortsätter förbi barndomen. Smärtan i min mors ansikte syns i vissa ramar, den fysiska bördan är uppenbar. Vad tror du är kraften i att representera kvinnor som mammor idag? Jag tycker att det är viktigt att representera mödrar som en produktiv del av samhällen som vårdgivare och leverantörer. Kan du berätta lite mer om din bok Falling som publiceras i juni? 'Falling' var arbete jag gjorde i förhållande till brist på kontroll och att släppa taget, jag relaterar till det på många områden i mitt liv vid olika stunder, men särskilt detta anleddes av sorg och sorg. Som arbetet om graviditet eller bilder av min mamma som plockar upp mig, och performativt arbete i allmänhet, finns det en symbolisk kraft i gest, vilket är något jag är väldigt lockad av, vilket gör min inre värld fysisk.

Kan du beskriva ett konstverk eller ögonblick som du tycker var avgörande i din karriär, och kan du beskriva omständigheterna som ledde till detta? Jag tror att hitta verket "Evidence" av Mike Mandel och Larry Sultan. Att förstå att fotografering kan vara begreppsmässigt, roligt, intellektuellt snarare än bara en representation av vad som låg framför dig. På den tiden var jag så lättad över att hitta konstnärernas arbete med fotografi på 70-talet, människor som Ana Mendieta, Helena Almeida, John Baldessari, John Divola. Har du dagliga rutiner eller ritualer som hjälper dig att komma in i arbetsläge? Och har din inställning och metoder förändrats sedan du blev gravid? Jag har mindre rutin i mitt arbetsliv sedan jag fick en bebis, jag hamnar mellan att försöka acceptera det och att försöka införa ett schema. Jag tror att det att vara förälder har gjort mig mer fokuserad på arbete när jag arbetar. Jag är definitivt mer intuitiv för vad som är viktigt. Vem diskuterar du dina idéer och framtida projekt med? Idéer börjar som en ganska isolerad process, jag måste börja processen med att göra innan jag delar för mycket. Men då är min partner Dominic en integrerad del av skapandet, redigeringen etc. Han har erfarenhet av att arbeta i gallerier och med konstnärer så det är oerhört hjälpsamt i det avseendet. Det finns ingen åsikt att jag värdesätter mer.

Kräver din konstskapande en studio, har du tillgång till ett privat utrymme för att reflektera och utveckla och genomföra idéer? Jag tycker att det är viktigt att du har skuldfri tid så att du kan vara med dina egna tankar. Jag har en studio och jag tycker att det är så viktigt att ha ett utrymme som är separat från hemmet där jag kan fokusera. Det är en plats där jag kan göra arbete, rita eller läsa - ibland är det enormt produktivt och ibland inte, men för mig är det viktigt. Ibland kommer det mest gripande och progressiva arbetet av att bara göra, bara göra arbetet oavsett om förhållandena är rätta eller inte. Vilket råd skulle du ge till artister som går in i föräldraskapet? Att ta tid och inte sätta press på dig själv. Också att inte försöka arbeta samtidigt som du tar hand om barnet - du känner att du inte gör någon av rollerna bra. Var inte rädd för att inte jobba på ett tag. Kan du se dig själv som en mentor för en annan artist? Javisst. Gemenskapen för konst och kreativitet är vacker och mentorskap och undervisning är kärnan i det tror jag.


39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla