• MiR

Vi presenterar försommaren 2021 residenskonstnärer!MiRs första residens startar idag!

Vi kommer att bjuda på mer från dom två Mothers in Residence residens under dessa två månader, men vi vill presentera dessa konstnärer genom deras egen introduktion från ansökan som vi fann både inspirerande och självklara för att göra detta residens. Ni kan även följa Sofi Svensson och Pernilla Eskilsson på deras instagram.


Pernilla Eskilsson, godkänd i Textilpatineringsverkstaden.

'Jag brukar beskriva min konstnärliga praktik så här : Jag vill vara munk. Men det går inte för jag är inte man. Och jag har familj. Men jag är konstnär så jag sydde en dräkt åt mig och gick ut i staden som eremit på gatorna.


Mina verk gränsar mellan konst, mystik och politik. Jag arbetar med teman som tystnad, varande, vila, död och offer och min icke- aktion mitt i stadens stress skapar en glipa i tiden.

Jag arbetar med performance-verk.

Jag har en ateljé hemma, det är ett rum på 16 kvm där jag tillverkar rekvisita till mina verk och gör en del skulpturala verk. Jag är just nu i stort behov av en större projektateljé och söker därför residensvistelse på KKV (genom MiR).

Jag vill fortsätta arbeta med att bygga bilder av min kropp tillsammans med skulpturer/dräkter, ibland surrealistiska, ibland stillsamma. Att få vara i en miljö som KKV och ett sammanhang som MiR skulle ge mig en mängd nya idéer. En projektateljé skulle innebära att jag fick möjlighet att arbeta i stort format, något jag längtat efter'.

Sofi Svensson, godkänd i Keramikverkstaden.

'Jag vill fortsätta där jag slutade inför min föräldraledighet, med temat ”att lämna ett hem, att gå vidare”. Det temat känns extra intressant nu sedan jag blev förälder och något alldeles nytt började och som jag befinner mig i varje dag. Det är inte bara tankar om att gå vidare som uppehåller mig, bara att gå och röra sig framåt i det nya är intressant. Det blir ett förhållande mellan innan och efter.Det vore väldigt värdefullt för mig att få en plats att koncentrerat kunna börja arbeta med att skala upp mina skulpturer. Efter arbetet med min senaste utställning kände jag hur spännande och roligt det är att få upp volymen på det jag bygger, den fysiska relationen blir en annan. Mitt mål är att kunna färdigställa tre skulpturer under dessa åtta veckor.

Hittills har jag inte arbetat samtidigt som jag haft barn (bebis föddes sept 2020) utan kommer börjar arbeta deltid under våren då min partner ska vara föräldraledig. Mitt mål är att arbeta heltid med keramiken, i en kombination av mitt egna konstnärsskap och att hålla i keramikkurser. Jag vill arbeta med offentliga gestaltningsuppdrag och för det behöver jag utveckla min teknik och förstå processen av att bygga större skulpturer bättre'.Vi kommer under Maj månad att gå ut med ansökningarna till höstens residens då vi erbjuder:

Höstresidens 1. Augusti/September och

Höstresidens 2. Oktober/November.


Tips! - Vi rekommenderar att ni som vill söka till höstens residens, redan är eller blir residensmedlemmar hos oss snarast. https://www.mothersinresidence.se/join-us

Samt ansöker om att bli godkänd i den verkstad ni vill jobba i på KKV GBG snarast möjligt.

https://kkvgbg.se/access-organisationsmedlemmar/

Det underlättar att bli godkänd för residens!


25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla